For medlemmer

Publiceret 14.09 2020

Kort Nyt

Kort nyt fra Hedeselskabet

Ny skov i Baltikum skal gøre Palsgaard 100% klimaneutral
I 2010 satte virksomheden Palsgaard, som forsyner fødevarevirksomheder i det meste af verden med specialiserede emulgatorer, sig for at få en klimaneutral produktion inden for 10 år, og det lykkedes allerede i 2018. Siden da har Palsgaard arbejdet benhårdt for at blive 100 % CO2-neutral. Produktionen udgør 98-99 % af virksomhedens totale CO2-udledning, mens de sidste få procent er udledning fra transport i firmabiler og på flyrejser. De skal bl.a. kompenseres ved at rejse ny skov i Baltikum. ”Plantningen af ny skov er en vigtig del af at kompensere for de dele af vores forretningsaktiviteter, som vi ikke kan udvikle os ud af – for eksempel flytransport til vores lokationer uden for landets grænser,” siger Anders Brix koncerndirektør i Schou-Fondet, der blandt andet ejer Palsgaard A/S.

Det er ikke nyt for Palsgaard at beskæftige sig med skov – hverken i Danmark eller i de baltiske lande. Virksomheden har siden 1908 ejet og…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.