For medlemmer

Publiceret 24.05 2021

Portræt: Jeg har skovlet rigtig mange fisk

Foto: Peter Clausen

Tekst: Inge Spliid Bech

Bolette van Ingen Bro er tidligere elite håndboldspiller, hun er civilingeniør med speciale i fiskeriteknologi, har bygget to vidensvirksomheder, og så brænder hun og arbejder hver dag for at styrke og udvikle samarbejder, klynger og netværk.

Her bliver vi aldrig inviteret til højbords. Vi bygger det selv. ”Det hørte jeg engang Johnny Madsen sige. Han er Thyborønbo, og den mentalitet bor i generne her på egnen, og det befinder jeg mig godt med. Der er et overlevelsesinstinkt, som er lidt anderledes end andre steder. Jeg er født og opvokset i Sæby i Nordjylland, men jeg har boet så mange år her, at jeg føler mig som vestjyde. Jeg er en del af området, og det er en del af mig,” konstaterer Bolette van Ingen Bro.

Det er ikke dialekten, der afslører, at den 56-årige ejer og direktør har boet lidt uden for og i Harboøre i omtrent 30 år, mellem ’æ haw og æ fywer’ (havet og fjorden), men hun passer samtidig godt ind i denne kant af landet, hvor naturens luner bestemmer dagsordenen. Der er på én og samme gang…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.