For medlemmer

Publiceret 24.05 2021

En kort kampagne blev til et langt informationsprojekt

Tekst: Inge Spliid Bech

For godt 25 år siden gik en række parter sammen om at skabe en kort informationskampagne, men det blev i stedet til et langt folkeoplysningsprojekt.

Der findes mange meninger og i nogle henseender misforståelser, hvad angår skovens indbyggere – træerne. Det blev startskuddet til en informationskampagne, som for nyligt har fejret sølvbryllup.

”Vi er tilbage i en tid, som var præget af den grundlæggende misforståelse omkring træ og brugen af det – at hvis vi bruger træ, så ødelægger vi skovene. Det var holdningen både i Danmark, men også i udlandet, og det fik en række aktører fra den danske trækæde til at gå sammen med målet om at dæmme op for den misforståelse. Tanken var en kort kampagne for at bringe dét ud af verden, men sådan skulle det ikke gå,” fortæller Jakob Klaumann. Han er sekretariatsleder for Træ.dk, Danmarks træportal, som har til formål at indsamle og videreformidle viden om træ – vi kunne også kalde det folkeoplysning om træ.

”Kampagnen skulle tage udgangspunkt i en undersøgelse af danskernes holdning til træ, og den viste – mod forventning – at danskerne slet ikke havde noget imod træ. De synes, det var et godt og miljøvenligt…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.