For medlemmer

Publiceret 27.05 2019

Fra vandpumpemølle til madpakkehus

NYLANDSMØLLE GÅR NU IND I EN NY ÆRA.
MØLLEN SKAL VÆRE NATURBASE MED MADPAKKEHUS OG LÆRINGSSTED FOR BØRN OG UNGE.

Nylandsmølle, der ligger sydøst for Næstved, træder nu ind i en ny fase. Møllen er en af få tilbageværende  vandpumpemøller fra et enestående inddæmningsprojekt i dansk historie. I 1690’erne blev cirka 140 hektar af Dybsø Fjord inddæmmet for at skabe mere landbrugsjord til Gavnø Gods. Der blev opført diger og vandmøllepumper, som gjorde deres for at blotlægge fjordbunden.

Nu skal møllen imidlertid være med til at pumpe viden ind i børn og unge. Nylandsmølle er således omdannet til naturbase med madpakkehus og læringssted. Det er Dybsø Naturskole, der sammen med mølleejeren, Gavnø Gods, har fået ideen til at bruge møllen som åben naturbase, og naturvejleder fra Dybsø Naturskole Lars Christoffersen glæder sig over de nye faciliteter.

”Det er en fantastisk platform, der udbygger vores muligheder for at komme ud i virkeligheden. Vi laver kano- og kajakundervisning herfra og har et støttepunkt, når vi laver undersøgelser af miljøet, eksempelvis vandprøver,” siger han og tilføjer, at med naturbasen slipper naturskolen for at tænke så meget på logistik og kørsel…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.