For medlemmer

Publiceret 28.02 2022

E.M. Dalgas' Mindelegat: Æbleplantage i Voldum

Til etablering af en æbleplantage har Lokalrådet i Voldum modtager 20.000 kr. fra E.M. Dalgas' Mindelegat.

Corona har også præget den østjyske by Voldum, og det betød blandt andet, at Kulturfesten 2021 ikke blev én fest men i stedet blev til et kulturår med mindre arrangementer hver måned, og som strækker sig ind i 2022. For Lokalrådet var det ikke nok med arrangementer for byen og byens borgere – de ønskede at sætte et varigt minde om Kulturfesten 2021.

”Vi var samlet på et lokalrådsmøde, og så opstod ideen om at plante en æbleplantage. Vi var så heldige, at kommunen havde et stykke jord i byen, som de ikke må bygge på, og der har vi fået lov til at anlægge en æbleplantage. Vi har plantet halvdelen, og resten bliver plantet efter sommerferien,” fortæller kasserer Lis Bilde.

Voldum har tidligere været kendetegnet ved mange æbleplantager. I begyndelsen af 1800-tallet tog Jens Christensen, som senere blev Danmarks første bonde i Landstinget, initiativ til at plante en stor æbleplantage ved sin gård, og det inspirerede andre bønder til at gøre det samme.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.