Gunds├©magle r├©rskov.jpg

Gundsømagle Sø

Ambassadørerne anbefaler

Foto: sarahinthegreen.dk/VisitFjordlandet

Anbefalet af: Dan Pode Poulsen, København

Hvor: Ca. 3 km øst for landsbyen Gundsømagle og ca. 15 kilometer nord for Roskilde.

Hvorfor: Området omkring Gundsømagle Sø dækker godt 370 ha, som er landskabsfredet på grund af områdets betydelige landskabelige værdier. Området omfatter Sjællands største rørskov og flere stykker naturskov – som ikke bliver plejet – og enge, der græsses af kvæg og vildgæs. Fugleværnsfonden har siden 1984 ejet 60 ha af området, som er åbent for besøgende. Man kan gå ad en trampesti og gangbroer langs søens østlige breder. En tur fra parkeringspladsen ved Østrup gennem området og tilbage igen er 3,5 km.

Natur og dyreliv: En vandretur ad trampestien gennem den troldeagtige naturskov er fascinerende, og rundturen på gangbroer gennem rørskoven er en oplevelse. Få andre steder har man mulighed for at komme tæt på rørskovens fugle som her. I området er to fugletårne sat op, hvorfra man forår og efterår kan opleve et virvar af fugle på træk gennem Danmark, som bruger området som rasteplads på turen. Er man heldig, kan man få et glimt af havørnene, der fra deres faste pladser ved den nærliggende Roskilde Fjord ind imellem kigger forbi Gundsømagle Sø for at undersøge mulighederne for fouragering. 

Hvornår: Området kan besøges hele året.

Praktik: Det naturlige startpunkt er parkeringspladsen på Store Valbyvej umiddelbart syd for Østrup, der ligger 4 km øst for Gundsømagle.

Mere info:
Fugleværnsfonden
Visit Fjordlandet

Gundsømagle Sø

Store Valbyvej 271
3670 Veksø
Danmark