Skoven

Skoven er et af de mest effektive værktøjer til at binde og lagre CO2 og er samtidig levested for mange planter og dyre- og insektarter. Med over 150 års erfaring med skovdrift og rådgivning, arbejder vi hver dag på bl.a. at forbedre biodiversiteten i skoven.

Artikler om skoven

show all
For medlemmer

Lerbjerg Skov – før og efter

Skovlysninger, dødt ved og genetablering af naturlig hydrologi. Det er nogle af de naturgenopretningstiltag, der er taget i brug i den tidligere produktionsskov Lerbjerg Skov på Midtsjælland med målet om at forbedre økosystemet.
Artikel

Q&A: Spørgsmål om skovbruget

Et stort flertal i befolkningen mener, at skove er vigtige for klimaet. Og endnu flere kan godt lide træ som materiale fx i hjemmet. Samtidig mener 20 %, at der fældes for meget træ i Danmark – og 16 % mener, at produktionen af træ direkte skader naturen.
For medlemmer

Tættere på naturnær skovdrift

Øget stabilitet i nåletræsskove og -plantager er et vigtigt element i et stort igangværende projekt, LIFE 4Forest under EU’s LIFE-program, der skal fremme bæredygtig produktion.

Vores fageksperter

Vil du vide endnu mere? Send os dit faglige spørgsmål, så svarer vores fageksperter hurtigst muligt.

Erik Ervolder Olesen

Fagspecialist Jeg er fagekspert inden for recirkulering af restprodukter med gødningsværdi – og arbejder aktivt med optimering og udnyttelse af næringsstoffer i landbruget. Området indebærer mange love og regler, som skal sikre at vi recirkulerer næringsstoffer tilbage til det biologiske kredsløb på en god, sikker og bæredygtig måde. Derfor er lovgivningen bl.a. mit fokus.

Laura Bjerre Jordans

Skov- og landskabsingeniør Skoven er min hjemmebane. Som skov- og landskabsingeniør har jeg specialiseret mig i certificering, for at sikre en bæredygtig og ansvarlig skovdrift. Mit fokus ligger bl.a. på certificering af biodiversitet i skoven, hvor jeg oversætter kompliceret materiale til noget der er let at forstå og omsætte til handling.

Lisbeth Jess Plesner

Chefkonsulent for havmiljø Jeg har arbejdet med havet i mere end 20 år. Mit speciale ligger inden for marine virkemidler, bl.a. muslinger, stenrev og biogene rev. Og så har jeg ekspertviden indenfor miljø – og naturregulering på nationalt- og EU-niveau.

Mads Flinterup

Klima- og biodiversitetschef

Michael Glud

Bæredygtighedschef skov

Få viden, nyheder og invitationer i din indbakke

Nyhedsbrevet er til dig, der gerne vil lære mere om natur og miljø – og som gerne selv vil gøre en forskel. Vi lukker dig digitalt ind i vores foreningsliv og viser, hvordan vi dagligt arbejder for at benytte og beskytte naturen. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyeste nyt, invitationer og tips og tricks til fx øget biodiversitet.

Podcast og lydartikler

Mette Meldgaard

Redaktør

Lyt til vores podcast eller udvalgte artikler fra magasinet VÆKST. Følg bl.a. med i samtaleserien “Mads vil redde verden”, hvor klima- og biodiversitetschef Mads Flinterup inviterer vidende gæster med ud i naturen.

Dine medlemsfordele

Hedeselskabets forening er et fællesskab med dedikerede medlemmer med interesse for benyttelse og beskyttelse af naturen. Der er mange gode grunde til at være medlem af Hedeselskabet – her har du fire af dem:

Netværk

Som medlem bliver du en del af et stærkt, fagligt interessefællesskab, som består af en bred kreds af fagfolk, beslutningstagere, studerende og andre med interesse for natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.

Viden

Som medlem modtager du Hedeselskabets magasin VÆKST fire gange årligt. Du får i VÆKST ny viden og faglig indsigt i naturpleje, klimatilpasning, bæredygtighed og biodiversitet samt adgang til fysiske og digitale arrangementer og digitale platforme.

Oplevelser

Som medlem kan du deltage i Hedeselskabets mange arrangementer. De er gratis for medlemmer og giver faglig viden, indsigt, netværk med ligesindede samt mulighed for at deltage på en årlig jagt og en fisketur.

Indflydelse

Som medlem kan du foreslå, hvilke projekter Hedeselskabet skal støtte med midler fra medlemspuljen, ligesom du selv kan søge midler. Du har også mulighed for at stemme, når der er valg til Hedeselskabets repræsentantskab, som er vores øverste myndighed.

Se dine medlemsfordele