For medlemmer

Publiceret 01.11 2017

Naturhistorie fra bæk og å

Hedeselskabet støtter

 

Jeg er nu nær enden af min lange rejse ved åen. Jeg har kendt åer så rene, at jeg kunne drikke deres vand. Jeg har set Skjernåen blive rettet ud. Jeg var med, da den fik sine slyngninger igen. Jeg har set pragtnymferne forsvinde fra Gudenåen. Nu følger jeg hver sommer deres viltre leg over den hvide vandranunkel. Jeg har hørt tavse bække klukke igen, jeg har set fordums overdådige insektliv i bække forsvinde. Min rejse har været en dannelsesrejse.” 

Sådan skriver biolog, forsker og naturmenneske Bent Lauge Madsen i efterordet til sin nye bog, der udkom i november i år. 

Bent Lauge Madsen er født i 1934, og han har haft et nært forhold til vand. Han er, hvad man godt kan tillade sig at sige Danmarks ’grand old man’ inden for fersk-vandsbiologi. Han var den administrative hovedperson bag vandløbsloven fra 1980’erne og er stadig aktiv på mange fronter og anvendes også som kilde til artikler i Vækst. 

Bent Lauge Madsen har ønsket at overlevere sin viden og erfaringer som forsker og formidler fra mere end 65 års virke inden for studiet…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.