For medlemmer

Publiceret 28.02 2022

Agerholms legat: Respekt for råvarer, jorden og hinanden

Gitte Fauersbækk fra Grøn Thy har modtager 20.000 kr. fra Agerholms Legat til at indrette et personalerum til sine medarbejdere.

Edvard Agerholm, som sammen med sin hustru Ane tog initiativ til at stifte et legat til flittige og dygtige bønder tilbage i slutningen af 1800-tallet, var selvstændig slagtermester i Thisted. Mon ikke parret ville glæde sig, hvis de vidste, at midler fra deres legat godt 100 år senere tilfaldt én fra egnen. GrønThy hedder modtageren, som dog siden stiftelsen er rykket til Mors. GrønThy producerer grøntsager til lokale restauranter, købmænd og vejboder, og projektet tildeles legatet til et nyt personalerum. Men historien om GrønThy rummer langt mere en ”blot” en 'flittig og dygtig landmand', som det hedder i legatkriterierne. Det er historien om et menneske, der er lykkedes på trods, om råvarer i særklasse og om at hjælpe mennesker, der har brug for en ekstra hånd.

Som 19-årig var Gitte Fauersbækk i en alvorlig trafikulykke sammen med sine forældre og sin søster. Det satte en brat stopper for en drøm om at blive sygeplejerske, faktisk var Gitte dømt til et liv i kørestol og på forsørgelse. Med vilje, stædighed og et ukueligt humør…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.