For medlemmer

Publiceret 01.09 2016

1:1 Bylaboratorium i Aarhus

Der er mange måder at arbejde med klimatilpasning og byudvikling. I Aarhus arbejder Mejlgade lab ved projektleder Jonatan Marcussen på et væld af projekter med borgerne i nærområdet som omdrejningspunkt. Et af projekterne har Hedeselskabet valgt at støtte.

I Mejlgade i Aarhus’ charmerende Latinerkvarter, som er kendt for hyggelige cafeer og små butikker, sidder en ildsjæl på øverste etage i et baggårdsbyggeri. Jonatan Marcussen arbejdede førhen i reklamebranchen, men han havde til tider den udfordring, at han ikke brændte for de budskaber, han arbejdede med, og derfor besluttede han at gå sine egne veje. I dag, fire år senere, har han gang i alle mulige projekter i regi af Mejlgade Lab. Grønne vægge, lokal ressourcegenanvendelse, og det næste store ønske er en klimaplan for Nørre Stenbro – et område af Aarhus Midtby. Til dette projekt har Mejlgade Lab modtaget 20.000 kroner fra Hedeselskabets medlemspulje.

Regnvandet op til overfladen
Det er populært at bo i byen, og det er ekstra populært at bo i gamle kvarterer, som Latinerkvarteret i Aarhus er. Men der er også udfordringer ved at bo i byen i disse klimaforandringstider.

”Som jeg ser det, så skal der virkelig handles på det nu, og for mit vedkommende, så vil jeg gerne være til at skabe de klimaløsninger, der er så tiltagende nødvendige…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.