For medlemmer

Publiceret 28.05 2018

Fakta om kartofler

Mere end 60 procent af alle danske kartofler  ender som hvidt mel. Egentlig er kartoffelmel  slet ikke mel! Mel fremstilles nemlig ved formaling (f.eks. af hvede og rug), mens kartoffelmel fremstilles ved, at kartoflens stivelse vaskes ud. Det er derfor mere rigtigt at tale om kartoffel stivelse. Men den gamle betegnelse kartoffelmel hænger godt ved, så de to navne benyttes sideløbende.

Vil du også være konge af kartoffelrækken

Nyopgravede kartofler har en særlig status på middagsbordet, og de har i årevis været en populær grøntsag i de danske urtehaver. Således også hjemme hos Nicolai Hansen, der med et glimt i øjet fortæller, at blandt grundene til, at han dyrker  kartofler, er, at han så kan konkurrere med kartoffel avlerne om, hvem der sikrer den bedste høst.

Her kommer tre tips til den gode kartoffelhøst fra KMCs direktør:

Sørg for at bruge læggekartofler af god kvalitet. Husk gødning og vand. Sørg for sædskifte – undgå at lægge kartofler det samme sted hvert år.

 Og et ekstra godt råd:
”Og husk masser af kærlighed og  opmærksomhed – kig forbi dem hver dag og hold ukrudtet væk.” 

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.