For medlemmer

Publiceret 24.02 2020

Biodiversitet i skoven

Et særdeles debatteret emne i naturdebatten i 2020.

Meninger og holdninger stikker i mange retninger, og måske skal sandheden findes et sted midt imellem. I dette nummer af Vækst vil vi forsøge at tage livtag med biodiversitet i skoven, som i sig selv er udfordrende at få hold på. Målet er ikke at opnå en anbefaling i den ene eller anden retning eller få gang i en diskussion med holdninger i hvert sit ringhjørne. Vi vil komme omkring, hvordan man kan arbejde med biodiversitet i en produktionsskov og biodiversitet i den urørte skov og forsøge at definere, hvad en urørt skov og en naturskov er. Til det er vi taget på vinterskovtur med to erfarne herrer. Vi har været i Eldrup Skov – den urørte del af Løvenholm på Djursland – med forstkandidat Peter Friis Møller, seniorrådgiver ved GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland). Han har arbejdet med urørt skov og naturskov siden 1982. Sammen med skovfoged Leif Lauridsen fra HedeDanmark, der har rådgivet skovejere siden 1984, har vi besøgt Steensgaard Skove ved …

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.