Vækst 2016

Josephine Camilla Nielsen

Plantevidenskab, bachelor, Københavns Universitet

Josephine Camilla Nielsen 2019
Plantevidenskab, bachelor, Københavns Universitet

Josephine Camilla Nielsen

Ophold ved Otago University, New Zealand. Specialiseringen i plantevidenskab med fokus på alternativ og mere bæredygtigt fødevareproduktion i større sammenspil med naturen. Otago University har linjer og kurser indenfor både botanik, agronomi og bioteknologi.

Josephine Camilla Nielsen i NZ

Rejsebrev fra Josephine Camilla Nielsen

September 2020

Kære Hedeselskabet
Mit udvekslingsophold har været lidt udover det sædvanlige og gik desværre ikke helt som planlagt. Jeg endte med at tage hjem allerede i slutningen af april og dermed et par måneder inden jeg efter planen skulle hjem. Det var en hård beslutning, men eftersom Universitetet og landet var lukket ned, valgte jeg at rejse hjem, med tanken om at jeg trods alt havde haft et skønt ophold, indtil da.      

Jeg ankom til New Zealand 3 ugers tid inden semesterstart og nåede derfor at se en god del af landet, inden studiet startede. Her oplevede jeg hvor meget forskelligt natur der er i landet, helt fra de tropiske sandstrande, til regnskov og store fjelde. Det gav mig en god fornemmelse af hvad det er for et land og en god forståelse af hvad det er for en natur de har med at gøre. 

Mit nye hjem
I februar ankom jeg til hvad der skulle være mit hjem det næste halve år. Dunedin er sydøens næststørste by, med et indbyggertal på 112.000. Byen er en gammel skotsk by med en flot gammel kirke i centrum af byen. Det er tydeligt at det er en studieby, hvor det gamle universitet er en af de største turistattraktioner. Campus ligger i smukke omgivelser og foran den gamle hovedbygning, ligger et ny anlagt regnvandshåndteringsanlæg i forbindelse med en å der løber gennem hele byen. Rundt om campus ligger der mange studieboliger, bl.a. en af dem jeg boede i. Et skønt hus med have, 5 min. gang fra campus og omgivet af andre studerende. Her boede jeg sammen med tre andre udvekslingsstuderende, samt en kiwi (red. en indfødt newzealænder). Mine naboer var også en masse udvekslingsstuderende, hvilket gjorde det til et rigtig hyggeligt sted at bo. 

Otago University er et rigtig skønt universitet, i smukke omgivelser og med rigtig gode undervisere. Det tog lidt tid at vænne sig til undervisningen, da det fungerer lidt anderledes end herhjemme. Generelt var der færre forelæsninger og mere læsning, samt afleveringer. Men underviserne var rigtig gode til at hjælpe en i gang og det tog ikke lang tid før jeg havde vænnet mig til det.       

En planlagt ekskursion blev gennemført 
De fag jeg valgte at tage, var en blanding af obligatoriske og valgfrie. Gennem faget Resource Evaluation and Planning fik jeg en bred forståelse for naturforvaltning og planlægning i New Zealand. Her kom vi omkring både by, vild natur og kystsikring. Det gav mig en forståelse for hvad der er fokus på i New Zealand, hvor bl.a. kystsikring er en vigtig del af forvaltningen. Derudover havde jeg faget Plant Ecology. Her lærte vi om de basale principper i økologi indenfor planter og marine økologi. Vi nåede heldigvis at komme på den eneste planlagte ekskursion, hvor vi i grupper skulle analysere og indsamle data fra et skovområde i nærheden. Formålet med ekskursionen var at lave en rapport til et flerårigt forskningsprojekt om et specifikt grantræ (Libocedrus bidwillii), der voksede i dette område. Området havde for år siden været udsat for en skovbrand og vi skulle derfor hjælpe til i et forskningsprojekt med at indsamle data og undersøge plantedynamikken og forstyrrelsen af vegetationen. Dette var et meget spændende projekt og gav en god indsigt i hvordan forskning indenfor økologi fungerer. 

Tilbage i Danmark
Jeg fik færdiggjort og bestået alle mine fag hjemme i Danmark gennem Zoom undervisning, samt online eksamen. 

Udover det faglige, var der også en masse forskellige interessegrupper man kunne være med i. Jeg nåede at deltage i et par arrangementer og var bl.a. med på tur til en grotte, hvor vi så glow worms og crayfish, som New Zealand er meget kendte for. Derudover nåede jeg at hjælpe til, til et lokalt projekt om at plante hjemmehørende arter tilbage i naturen. 

Ser man bort fra at turen blev aflyst, havde jeg et rigtig godt ophold og var klar på at opleve endnu flere ting. Jeg vil gerne takke jer mange gange for legatet, uden dette havde jeg haft svært ved at tage af sted og havde måske ikke oplevet alt det jeg trods alt fik oplevet. 

Med venlig hilsen 

Josephine Camilla Nielsen