For medlemmer

Publiceret 29.11 2021

Da otte ringbind blev til et par svejsede jernplader

Foto: Inge Spliid Bech

Tekst: Inge Spliid Bech

Det er i sandhed Vandkantsdanmark, vi er kommet til, nemlig det prisvindende og anerkendte hus, Klimatorium, der ligger med snuden i vandet, men med ambitioner mod hele verden.Quadruple Helix. A hvaffor en fisk, kunne man fristes til at spørge, nu vi befinder os på kanten af havnen i Lemvig. Det lyder ikke særlig dansk, og da slet ikke jysk, men ikke desto mindre falder det ganske naturligt at sige for Lars Nørgård Holmegaard, midtjyde og direktør for Lemvig Vand A/S. Han er også direktør for Klimatorium, hvor vi befinder os, og hvor der for et par måneder siden blev afholdt Klimatopmøde for fagfolk og politikere, opfulgt af Klimabørnemøde for cirka 5.000 5. klasseelever. Jeg kom ellers for at sætte spørgsmålstegn ved, hvad alle de møder skal til for – klimamøder mig her og der – og om det ikke bare er en masse tom snak. Men inden jeg når frem til det spørgsmål, har Lars Holmegaard rullet hele fortællingen om Klimatorium – Danmarks internationale klimacenter – ud. Et…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.