For medlemmer

Publiceret 29.11 2021

Da en post- it-idé blev til virkelighed

Tekst: Inge Spliid Bech

Mølleskolen i Ry er en helt almindelig folkeskole, som snart har et helt ualmindeligt uderum til leg, eksperimenter, læring og til byens borgere.

Kristian Tofts kontor ligner garanteret enhver anden skoleleders kontor. Skrivebord med computer og et mødebord, hvor et par kaffekopper vidner om samtaler tidligere på dagen med en mulig ny medarbejder. Men på opslagstavlen og væggen hænger illustrationer af noget, som ikke så mange andre skoler har. Et 2.400 m2 stort, udendørs eksperimentarium, som er i gang med at blive forvandlet fra fine arkitekttegninger til virkelighed. Almas Intelligente Have hedder det nye uderum, som eleverne snart kan træde lige ud i, og så er der ellers fri leg på skemaet. Sådan rundt regnet. Navnet – det skal vi faktisk fire år tilbage for at finde forklaringen på.

1.000 GULE SEDLER
Kristian Toft blev ansat som skoleleder her på Mølleskolen i Ry for 4,5 år siden, og én af de ideer han kom ind ad døren med, var i højere grad at arbejde projektorienteret. Ret hurtigt blev det indført, at én dag om ugen er der projektdag for alle elever fra 0.-9. klasse. Her  er ikke klassiske fag på skemaet, men i stedet arbejdes der med, hvad Kristian Toft kalder det 21. århundredes…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.