For medlemmer

Publiceret 02.09 2022

Medlemmernes Naturkanon - Tinghøjene og Drivvejen

Foto: Inge Spliid Bech

Tekst: Inge Spliid Bech

Indstillet af: Viggo Hansen

Motivation:
Dette er Ølgods oversete oldtids-kulturperle. Der er sikkert mange i og omkring Ølgod, som ikke kender det to hektar store fredede hedeområde, som ligger skjult bag træerne. Her findes oldtidens historie, hvor fem store bronzealderhøje fra 1.800-1.100 år f.Kr. samt de endnu ældre hjulspor fortæller om fortiden i vores område. Tinghøje-området blev fredet i 1920, og i dag er lyngen blandet med revling, klokkelyng, plettet gøgeurt samt engelsk visse. Som navnet antyder, har området her været tingsted i middelalderen. I 1594 flyttede tingstedet til det øde og ensomme sted ”Tinghøje” for at undgå den ”megen uskikkelighed med drukkenskab og andre uskikke, fordi mange kommer fulde og drukne på tinge”, som man oplevede i byer og landsbyer. Fantastisk historie.

Juryen:
Man kan mærke, at indstilleren brænder for dette område og de mange historier, det indeholder. Gravhøje ser vi mange steder i Danmark, men der er nok en tendens til, at vi ikke stopper op og rent faktisk bemærker dem. Det er netop…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.