For medlemmer

Publiceret 02.09 2022

Medlemmernes Naturkanon - Omø

Foto: Inge Spliid Bech

Tekst: Inge Spliid Bech

Indstillet af: Majbrith Christensen

Motivation:
Ude midt i Storebælt, med udsyn til Langeland, Sjælland og Lolland, ligger der en lille perle af en ø. Omø er cirka 450 hektar og har cirka 165 fastboere og en del sommerhuse. Det er et attraktivt område for trækfugle som bramgæs og canadagæs, som både yngler og lever på mosen ude ved fyret. Der er også viber, lappedykkere og strandskader. Der er en stor flok fritgående dådyr samt mufloner og kvæg bag hegn. Der er masser af blomster og planter at nyde. På klinten kan man skue ud over hele øen og Smålandsfarvandet. "Draget" er en af de bedste badestrande i Danmark, og havnen emmer af liv og leben i sommerhalvåret, mens der er mere roligt på Ørespidsen, hvor vi har vores sommerhus. "Storebælts perle" hedder det så flot i reklamerne for Omø – og det er så sandt, som det er sagt.
 

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.