For medlemmer

Publiceret 02.09 2022

Medlemmernes Naturkanon - Kong Valdemars Jagtslot

Foto: Christian Agerskov Munk

Tekst: Christian Agerskov Munk

Indstillet af Peter Hofman-Bang

Motivation:
Der er en vidunderlig fred på dette smukke sted, som bare er ”så dansk, at det næsten gør ondt”: Blide marker, grønne bøgeskove og gøgens kukken og så et voldsted, som minder os om, at her har vores forfædre virket og bygget. At vi så oven i købet er på det sted, hvor den såkaldte Stensby-aftale blev indgået, gør at vi også mærker historiens vingesus på denne skønne plet. Der er jo ikke mange steder i Danmark, som man kan kalde urørt natur, men hvor er der dog mange spændende steder med natur, som er præget af agerbrug, kultur og historie. For det meste arbejder mennesket jo MED naturen.

Juryen:
Der er mange gode elementer i denne indstilling. Både vinklen med at opdage naturen på ny og tage på opdagelse i den nære natur, men det lyder i det hele taget til at være et skønt område. Vi kendte ikke stedet, men fik lyst til at besøge det.
 

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.