For medlemmer

Publiceret 02.09 2022

Hedeselskabet støtter - uddeling til bogprojektet 'Samsøs landskaber'

Foto: Knud Tybirk

Tekst: Inge Spliid Bech

Biolog Knud Tybirk har sammen med naturvejleder Bjarne Manstrup skrevet en billedskøn bog om Samsøs landskaber – og stiller spørgsmålet, hvordan vi passer på naturen, når vi udnytter den.

For ni år siden købte biolog Knud Tybirk et fritidshus på Samsø, og han blev siden ansat ved kommunen. Han gik og undrede sig over, at han ikke kunne finde ret meget litteratur om Samsø og spurgte blandt andet kollegaen Bjarne Manstrup, der er afdelingschef for Naturafdelingen, men uden det store held. På vej hjem fra en julefrokost for halvandet år siden tænkte Knud Tybirk, at så måtte han selv skrive den bog. På færgen blev der taget noter, og den 9. august blev der indbudt til reception for bogen, der kom til at hedde ”Naturen set fra Samsø – landskaber og natursyn i forandring”. Den er blevet til i samarbejde med samme Bjarne Manstrup, der har været naturvejleder på Samsø gennem 35 år og derfor kender hvert et hjørne og hver en historie om øen i Kattegat.

”Det første kapitel blev til, ved at vi gik en tur på den nordlige del, Issehoved, hvor Bjarne fortalte, og jeg optog det og stillede alle de dumme spørgsmål. Han er eminent til at fortælle. Derefter gik jeg hjem og skrev et kapitel om Issehoved. Sådan gjorde vi med alle kapitler i første del af bogen; gå tur,…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.