For medlemmer

Publiceret 02.09 2022

Hedeselskabet støtter medlemmenes projekter: Blomsterstribe ved Skælskør

Ønske om mere biodiversitet og involvering af lokalsamfundet gik op i en højere enhed langs Skælskørvej mellem Lynge og Frederiksberg i Sorø.

Lynges biodiversitetsudvalg har gennem de seneste år puslet med oplysning og dialog blandt landsbyens indbyggere om emnet biodiversitet og mangfoldighed i plantevalget til gavn for fugle, dyr, biller, sommerfugle med mere. I landsbyen har det allerede sat sine spor. Den vilde have bor praktisk taget dør om dør med den mere kultiverede, og hvad mange vil kalde velplejede have. Ét er, hvad vi gør i vores private haver, noget andet, hvad vi gør uden for hækken, og hvordan der kan arbejdes sammen om at øge biodiversiteten. Derfor har biolog og lektor Marie Lohmann Hilden været med til at oprette Lynges biodiversitetsudvalg og har fået tilskud til at etablere blomstereng langs Skælskørvej tæt på landsbyen.

”Jeg har i samarbejde med min genbo og landmand Niels Kristian Pedersen udpeget to områder, som vi ønsker at omdanne fra kultiveret mark til uforstyrret blomstereng. Det drejer sig om et 10 meter bredt bælte på hver side af Skælskørvej fra Lynge til Frederiksberg i Sorø. Niels Kristian har stået for indkøb af frø og gjort de to bælter klar til såning. Vi har et…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.