For medlemmer

Publiceret 23.08 2021

Hedeselskabet støtter: Bynær natur i Aarhus

Gavmilde donationer har banet vejen for et projekt, som skal give aarhusianerne gode og anderledes naturoplevelser i en ny, bynær park.

Vikingeskibsværft, losseplads, vildtvoksende naturområde og snart byens nye eventområde. Eskelunden i Aarhus har om noget sted levet en omskiftelig tilværelse, og nu udvikles området igen. Det bliver snart beriget med et stiforløb med boardwalk, et udendørs opholdsrum, som kan bruges i undervisningssammenhænge, og en bro ud til vandet. Det skal gøre parken mere tilgængelig og skabe rammer for endnu flere spændende naturoplevelser for aarhusianerne. Projektet har længe været på tegnebrættet, men det er generøse donationer fra Salling Fondene og Hedeselskabet på i alt 1,2 millioner, som gør, at det nu kan realiseres.

”Vi er meget taknemmelige for de flotte donationer, og vi er rigtig glade for, at byens borgere nu får endnu flere muligheder for gode naturoplevelser i Eskelunden. Det er vigtigt for os, at naturen er lettilgængelig og spændende at færdes i, og det bidrager projektet her i høj grad til,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.