For medlemmer

Publiceret 14.09 2020

Hedeselskabet støtter: Grønt samlingssted indviet

Ved Nørresøs østbred i Viborg har de, takket være initiativ fra lokale grundejerforeninger, fået et helt nyt, grønt område – Kildekrattet.

På én af de varmeste junidage var der indvielse af Kildekrattet – et nyt, grønt område på Nørresøs østbred i Viborg. Forud går års arbejde med ideer og tanker – med udgangspunkt i, at kommunen tilbage i 2017 vedtog en langsigtet udviklingsplan for Nørresø og Søndersø. I den forbindelse så de lokale grundejerforeninger muligheder i at gøre denne før lidt triste og uudnyttede plet til et samlingssted for de lokale og opholdsrum for forbipasserende. Tæt forbi løber blandt andet den nationale cykelrute 3 "Hærvejen", der på i alt 451 kilometer går fra Frederikshavn over Viborg til Padborg.

Området her blev for 75 år siden købt af den daværende Asmild-Tapdrup Kommune. Siden da er der ikke gjort noget ved den grønne plet – ikke før nu, hvor arealet har fået sig en lang række legeredskaber, et stort madpakkehus, en ny og større bro ud i søen og meget mere.

”De flotte bevillinger udefra siger alt om, at initiativtagerne har tænkt rigtigt. Arbejdet er et mønstereksempel på, hvordan kommune og beboere kan…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.