For medlemmer

Publiceret 14.09 2020

Åbning af Naturkraft i Ringkøbing

Kronprinsesse Mary klippede blomstersnoren, og så var Vestjyllands nye naturturist- attraktion, naturkraft, officielt åbent.

På vestjysk manér var der gang i den store blæsemaskine, da Naturkraft ved Ringkøbing officielt blev åbnet fredag den 12. juni. Naturkraft er en helt ny oplevelsesarena, som sætter den særegne vestjyske natur i centrum. Kronprinsesse Mary klippede båndet – som i dagens og stedets anledning var en smuk blomstersnor, efter taler af ministrene Joy Mogensen og Mogens Jensen, efterfulgt af Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, der sammen med AP. Møller Fonden, Realdania, Vestas og Augustinus Fonden har støttet tilblivelsen af projektet.

Naturkraft breder sig ud over et areal på næsten 50 hektar gammel agerjord, hvoraf de 4 hektar rummer et 628 meter langt cirkelslag, som publikum skal betale for at komme ind og opleve. På det resterende område er der natur, som alle kan nyde, også de lokale, der har fået en ny bypark kun et par kilometer fra torvet. I det åbne område har Hedeselskabet støttet et biodiversitetsprojekt med skovrejsning, etablering af vådområder, blomsterenge og vilde græsarealer, som skal give bedre…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.