For medlemmer

Publiceret 28.11 2015

Projekter der gør en forskel - sØnæs

Hedeselskabet og datterselskaberne HedeDanmark og Orbicon arbejder hver dag med spændende naturprojekter. Projekter som gør en reel forskel for naturen og for de, der ønsker at opleve den. Vi har udvalgt fire områder som før har været svært fremkommelige, men som i dag er udviklet, genskabt, plejet, åbnet op, og hvor naturen i bogstaveligt forstand blomstrer på ny. 

HVOR
Viborg.

HVAD
sØnæs er et nyskabende parkområde i den sydlige del af byen, som kombinerer klimatilpasning, vandrensning og udvikling af et rekreativt vandlandskab til at skabe nye aktivitetsmuligheder og landskabsoplevelser.

Midt i området er der etableret en ny rensedam, hvor regnvand ledes til. Her bundfalder partikler og andre urenheder, mens det rene overfladevand pumpes ud i Søndersø. På det omkringliggende areal er der anlagt 725 meter betonsti, som er velegnet til motionister og naturelskere. Stien huser desuden stedets karakteristiske vartegn – den røde søpavillon. I det hele taget er der skabt en rød tråd gennem miljøet, hvor farven er gennemgående flere steder.
 
HVORFOR
Som hjemmebane for den lokale klub B67 samt firmasport har sØnæs i mange år dannet ramme for mange gode sportsoplevelser. Området blev drænet tilbage i 1930’erne, og med tiden er boldbanerne blevet mere velegnet til vandpolo end fodbold. Samtidig har der været et behov for yderligere håndtering af regnvandet i Viborg syd- og midtby…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.