For medlemmer

Publiceret 28.11 2015

Projekter der gør en forskel - Kongeåstien

Hedeselskabet og datterselskaberne HedeDanmark og Orbicon arbejder hver dag med spændende naturprojekter. Projekter som gør en reel forskel for naturen og for de, der ønsker at opleve den. Vi har udvalgt fire områder som før har været svært fremkommelige, men som i dag er udviklet, genskabt, plejet, åbnet op, og hvor naturen i bogstaveligt forstand blomstrer på ny. 
 

HVOR
Sønderjylland.

HVAD
Anlæggelse af 35 kilometer ny trampesti. Kongeåstien er nu i alt 67 kilometer og går gennem både Vejen og Esbjerg Kommune.

HVORDAN
I projektet med at anlægge den 35 kilomenter lange trampesti i den fredede Kongeådal er der etableret fire store træbroer, der er shelters-, fiske – og kanopladser. Desuden er der etableret digitale informationsstandere, så man kan læse om Kongeåens natur og historie. Besøgende har mulighed for at downloade app’en Kongeåstien, og kort over ruten kan følges med gps. Der er brugt specialkøretøjer for at passe på den fredede natur, hvoraf der også er givet tilladelse fra cirka 100 lodsejere. Der er lavet klaplåger og spang (små broer over vandløb), så du i godt fodtøj kan vandre hele turen ubesværet.
 

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.