For medlemmer

Publiceret 28.11 2015

Måske verdens bedste job

Niels Nygaard er skovfoged hos HedeDanmark, og han værdsætter kombinationen af at opholde sig i naturen og være rådgiver og entreprenør.

Det regner let, og det erstadig sæson for fleece, til trods for at der står midt i juni på kalenderbladet. På Den Permanente (strand og badeanstalt i Riis Skov i Aarhus) er der normalt plastret  til med badegæster på denne tid af året, men i dag der blot en enkelt hundelufter i vandkanten, og det er kun vinterbadere, der traver forbi med et håndklæde over armen. Her har skovfoged Niels Nygaard netop overstået en opgave med at rydde et ufremkommeligt hybenkrat, som nu er fjernet til fordel for mere plads på stranden og plads til en kommende sti ind til Aarhus by.
Niels Nygaard er skovfoged hos HedeDanmark i Region Østjylland. Her arbejder han både for private skovejere, men er også tilknyttet som konsulent og entreprenør for flere kommunale kunder. Kommunale skove som er særdeles velbesøgte, og hvor balancen mellem at gøre skoven tilgængelig, producere og lade naturen være i fred skal gå op i en højere enhed.

”Som jeg ser det, er skoven en fantastisk ressource, vi kan gøre brug af på mange forskellige måder, men det handler om at gøre det…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.