For medlemmer

Publiceret 28.11 2015

Efterår ...

Efterårsopslag om æbler, brænde og svampe

ÆVLER I LANGE BANER 
I efteråret 2014 modtog Sorring Most 20.000 kroner fra Hedeselskabets medlemspulje (læs mere på bagsiden). Sorring ligger i Midtjylland, og her fik en gruppe borgere for nogle år siden ide- en til at samle efterårets nedfaldsfrugt og køre det til et mosteri i stedet for genbrugspladsen. Med midlerne fra medlemspuljen vil de indkøbe maskineri til at tilbyde en lokal fællespresning i begyndelsen af september, da sommeræbler ikke kan gemmes.
Bente Rands Mortensen er bestyrelsesmedlem i Sorring Most. Hun er også autodidakt æbledyrker og giver her tips til, hvordan man udnytter sine æbler – og netop undgår at de bliver til fuglefoder eller skrald:
Man skal huske at passe sine æbletræer, som man passer sin plæne. Er der mange små æbler på træet, er det en fordel at plukke de mindste ned, så de resterende kan vokse sig større. Det er en god idé at have flere æbletræer i sin have, og man kan sagtens eksperimentere med podning.
Æbler skal opbevares køligt – aldrig indenfor – er der frost skal de dækkes til med en dyne…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.