For medlemmer

Publiceret 30.05 2022

Turbo på genanvendelsen

Foto: Inge Spliid Bech

Tekst: Inge Spliid Bech

I et forsøgsprojekt arbejder det sjællandske multiforsyningsselskab Fors a/s med at sætte turbo på genanvendelsen af spildevandsslam.

De fleste af os forbinder vel et drivhus med duften af tomatplanter, eller en kurvestol på et lunt spot på de første for­årsdage hjemme i haven. Eller måske en tur i havecentret. Men i Kalundborg står et stort drivhus, og ganske vist indeholder det smukke, gule iris­blomster, men målet er ikke, at de skal hjem i en parcelhushave. Sammen med tre andre planter, er den gule iris en del af et forsøg med at sætte turbo på de såkaldte slammineraliseringsbede, som mange forsyningsselskaber anvender til at afvande spildevand. Men inden vi traver ind i det lune – og i øvrigt fuldstæn­dig lugtfrie drivhus – træder vi et skridt tilbage og ser på, hvad det indebærer at være multiforsyningsselskab anno 2022. Fors A/S dækker over Lejre, Roskilde og Holbæk Kommuner, hvor de leverer vand og fjernvarme,…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.