For medlemmer

Publiceret 30.05 2022

Hedeselskabet støtter: Nyt undervisningsmateriale om havet

Tekst: Inge Spliid Bech

I slutningen af marts lancerede Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg et spritnyt undervisningsmateriale til udskolingen. Målet er, at eleverne bliver klogere på havets uendelige muligheder og udfordringer.

Vi danskere er ikke ret gode til at spise fisk og skaldyr – og slet ikke det, der kommer fra havet omkring os. Det skal vi blive bedre til – og generelt skal vi i højere grad kigge mod havet, hvis vi skal brødføde alle verdens munde, som kun bliver flere. Selvfølgelig på en bæredygtig måde. Det er udgangspunktet for et projekt, som Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg har taget initiativ til, og som er mundet ud i undervisningsmaterialet ’Mad fra Havet’, målrettet udskolingen. I slutningen af marts var der kickoff, som blandt andet bød på præsentation af materialet, hapsere fra havet, paneldebat og det muntre køkken på scenen, hvor MadMikkel aka madkonsulent Mikkel Wejdemann, demonstrerede, hvor let det er at tilberede muslinger, og hvor godt de smager. På tilskuerpladserne sad – udover parter fra projektet og andre inviterede – elever fra den lokale folkeskole, som har bidraget til projektet via input fra fysiklæreren.

Lene Friis Møller, videnskabelig chef på museet, har været projektleder på opgaven, som i øvrigt er blevet til med bidrag fra bl.a…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.