For medlemmer

Publiceret 24.05 2021

Nye skjulesteder og gydebanker i Skjern Å

Selve indvielsen finder først sted i august, men i april var der fremvisning af stort gydebankeprojekt i Skjern Å til miljøminister Lea Wermelin.

Danmarks største privatfinansierede miljø- og gydebankeprojekt blev i oktober etableret i Skjern Å, og det skal give gode betingelser for fisk, smådyr og planter. Det er Sportsfiskerforeningen af 1. juni 1943, der i samarbejde med Dansk Center for Vildlaks har udarbejdet projektet. På grund af corona, er indvielsen udskudt, men i april var der fremvisning af projektet til miljøminister Lea Wemelin.

Projektet begyndte med en ambition om at indsamle 35.000 kroner, men som en rigtig fiske-historie blev det bedre og større med tiden, så det endte med et projekt til en halv million kroner. 700-800 tons gydegrus er lagt ud fem steder i 1.250 meter åløb, og der er også lagt 38 skjulesten i varierende dimensioner – de største en m3. Det arbejde udførte HedeDanmark i løbet af en uge i oktober – under kyndig vejledning af Dansk Center for Vildlaks.

”Vi laver rigtig mange vandløbsprojekter, men at være med til et projekt i hovedløbet i et af Danmarks…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.