For medlemmer

Publiceret 24.05 2021

Dansk Skovforening - det har aldrig været vigtigere at stå sammen

Tekst: Inge Spliid Bech

Dansk Skovforening blev stiftet for mere end 150 år siden, men det er lige så aktuelt og relevant som nogensinde at stå sammen om at sikre skovejernes rettigheder, fortæller direktøren og bestyrelsesformanden.

For godt og vel 130 år siden, tilbage i 1888, stod en flok sjællandske skovejere sammen om at stifte en forening. Deres fælles udfordring var, at når de drog til hovedstaden, nærmere betegnet Søndermarken, for at afsætte træ, fik de simpelthen ikke nok mønter med retur. Derfor blev de enige om at organisere handlen med træ, og omkring den fælles udfordring blev Dansk Skovforening bygget op. De store skove fandtes hovedsageligt på Sjælland på den tid – i Jylland begyndte plantningssagen først for alvor at tage fart i slutningen af 1800-tallet og i begyndelsen af 1900-tallet, men foreningen blev alligevel snart landsdækkende, da andre skovejere også så værdien i at gå sammen i et fællesskab. Gennem den første del af 1900-tallet drejede fokus til også at handle om den politiske indflydelse, og her sidder vi så i dag – i 2021. Verden er på mange måder fundamentalt anderledes, men for Dansk Skovforening har målsætningerne stort set været de samme hele vejen.

”Vi arbejder stadig med at udvikle markedet for afsætning af skovejernes…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.