For medlemmer

Publiceret 28.05 2015

Vejle ved vandet

Foto: Carsten Bundgaard

Det er så skønt at bo ved vandet – lige indtil himlen åbner sig, og vandet fosser ned i ådalen og trænger ind fra fjorden.

På en dag som i dag, hvor fuglende kvidrer, solen kun delvist bliver overskygget og det hele er lidt forårsidyllisk, er det svært at forestille sig byen stå under vand, men klimasikring er en nødvendighed, når man som i Vejle ligger i Danmarks største kløft og længste ådal. Når de store regnskyl forekommer, vil vandet kun ét sted hen, og det er nedad, og så bliver Vejle lillebror i den kamp. Samtidig kan vandet komme brusende fra fjorden, når vinden går om i øst. Derfor har klimasikring været på programmet de seneste mange år, men hvad der er lige så vigtigt er, at miljøet i midtbyen skal styrkes. Den historie blev repræsentantskabsmedlemmerne og gæsterne indviet i på årsmødets udflugt, der gik omkring forstaden Bredballe og en vandretur i Vejle Midtby.

Bredballe, der ligger smukt med udsigt til Vejle Fjord, oplevede for år tilbage, at den populære badestrand mistede sit blå flag og…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.