For medlemmer

Publiceret 28.05 2015

Portræt: Søren fra Samsø

Han rejser verden rundt og fortæller historien om den lille ø i Kattegat, der trodsede tyngdeloven og blev et energiforbillede. Historien handler om fællesskab.

 

Han er blevet kaldt Danmarks svar på Al Gore, energy magician (energitryllekunstner), miljøhelt og miljøprædikant. Ikke alle titler passer den 56-årige indfødte samsing og direktør for Samsø Energiakademi lige godt, men måske er han et eller andet midt i mellem. Eller en blanding af det hele. Søren Hermansen er i hvert fald her, der og alle vegne – fra Japan til USA og i verdenskendte og anerkendte medier. Siden 1998 har han arbejdet med historien om den lille danske ø, der blev et energiforbillede, og hvis man antager, at innovation er lig med handling og udvikling, så er Søren Hermansen og Samsø Energiakademi essensen af det begreb. Hvert år besøger mere end 5.000 politikere, ambassadører, embedsfolk, journalister, forskere, skoleklasser og privatpersoner fra ind- og udland Samsø.

Bliver du aldrig træt?
”Jo, jeg har faktisk været træt de seneste par år. Jeg har arbejdet med Energiakademiet siden 1998, og jeg er i gang med at finde ud af, hvad jeg skal nu, så jeg ikke bliver den omrejsende prædikant. Jeg har uddelegeret en del af mit arbejde,…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.