For medlemmer

Publiceret 28.05 2015

Danmarks grønne fremtid?

HedeDanmark har som led i projektet inops "innovationer i organiseringen af det offentlige-private samspil i et internationalt perspektiv" sendt en studiegruppe til england for at hente inspiration til at udvikle det grønne område i Danmark.

England skønnes at have cirka 20 års længere erfaring med udlicitering af offentlige grønne opgaver og samarbejde mellem offentlige og private aktører end Danmark. Formålet med at sende en studiegruppe fra HedeDanmark til England var at søge inspiration – med en antagelse om, at det aktuelle stade for udbud og samarbejde mellem offentlige og private i England kan give et billede af, hvor udviklingen er på vej hen herhjemme.

”Generelt opleves en større modenhed på det britiske marked. Det skyldes formentlig de mange års erfaring med udbud og et større pres på at finde alternative løsninger, som svar på et stigende pres på den offentlige økonomi. Det kommer til udtryk i forhold til, hvordan udbydere, konsulenter og entreprenører oplever og agerer i markedet. Generelt oplevede vi en forståelse fra de offentlige udbyderes side for, at samarbejdet oftest fungerer bedst, når vilkårene har karakter af markedsøkonomiske frem for politiske,” fortæller John Iskov, regionschef i HedeDanmark.

I England har kommunerne betydeligt større erfaring i…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.