For medlemmer

Publiceret 28.02 2022

Trætoppe i vingesus - vindmøller og skovrejsning

Foto: Inge Spliid Bech

Tekst: Inge Spliid Bech

På tidligere landbrugsarealer ved Hemmet i Vestjylland står i dag 20 store vindmøller og producerer godt 200 mio. kWh strøm årligt. Mellem dem skyder en ny skov op.


Vi ser oftest vindmøllerne på afstand – trone i landskabet, hvor vingerne taktfast drejer rundt og producerer strøm til telefoner, elbiler og alt derimellem. Men det er faktisk først, når man kommer helt tæt på, at man begriber, hvor enorme de er. Næsten angstprovokerende – det er i hvert fald tanken om at dreje med oppe i 150 meters højde, som vingespidserne her når op i. Men det skal ikke handle om de 20 vindmøller, som vi står iblandt – selvom de er udgangspunktet for emnet. Det skal handle om skovrejsning. Da projektmageren bag vindmølleparken rejste de første syv vindmøller her i Hemmet i Vestjylland tilbage i 2011, begyndte ideen om at rejse skov mellem møllerne at tage form. Den plan blev der udviklet, tegnet og arbejdet på frem til begyndelsen af 2018, hvor de…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.