For medlemmer

Publiceret 28.02 2022

Projekt støttet af Hedeselskabet: Masser af naturlige legepladser

Foto: Adam Grønne

Tekst: Inge Spliid Bech

I begyndelsen af 2021 satte friluftsrådet gang i projektet 'naturlig legeplads' for at sætte fokus på klima, biodiversitet og bæredygtighed på institutioners udearealer. Masser af god erfaring er høstet.

Der pusles inde i den lille skov. En flok børn er samlet om deres kartoffelfælder, som skal tiltrække insekter og biller. Faktisk er vi slet ikke i en skov, men i hjørnet af legepladsen på Levring Børnehus, og her er de så heldige, at de har en samling store træer, som især om sommeren danner en tæt bevoksning, hvor børnene kan gå på opdagelse og finde ro. Børnehuset var i forvejen med i Friluftsrådets projekt ’Grønne Spirer’, som er en grøn mærkningsorden for institutioner med fokus på udeliv, natur m.m. Men de ville gerne endnu mere og ansøgte derfor om at komme med i pilotprojektet Naturlig Legeplads med fokus på at skabe en grønnere legeplads og endnu mere naturpædagogik. Projektet er støttet af Hedeselskabet.

”Vi har fået flere kvasbunker, sat nye fuglehuse op, ladet græsset – og brændenælderne – gro, bygget insekthoteller, sået blomsterfrø, haft snegleprojekter og meget mere, og vi oplever, at børnene går virkelig meget op i det. Det betyder også lidt ekstra brug af plaster, for af og til kan man brænde sig i den høje bevoksning, men det hører med…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.