For medlemmer

Publiceret 28.02 2022

Med historien i rygsækken og fremtiden i kikkerten

Foto: Inge Spliid Bech

Tekst: Inge Spliid Bech

Rosenfeldt gods ved Vordingborg er de godt i gang med et stort projekt der skal fremtidssikre naturen i læhegn, remiser og skovbryn til glæde for små og store dyr og mennesker.

Motorsavens tænder rammer stammen af et stort bøgetræ, og skovarbejderen går langsomt rundt om træet, så et bælte af stammen bliver blottet. Senere på dagen kommer en skovningsmaskine forbi og flår nogle af de store grene af. Træerne er nu klar til at blive indtaget af svampe og insekter, hvilket betyder, at de ganske langsomt bliver nedbrudt og til sidst forsvinder. ”Gør det ikke lidt ondt at se på?,” spørger jeg skovfoged Janni Kjær, som er med på det store projekt, der ledes af Laura Bjerre Jordans, tidligere praktikant hos HedeDanmark, nu studentermedhjælper. Den detalje vender vi tilbage til.
”Nej,” svarer Janni Kjær prompte og uddyber:

”Vi ved, at det er med til at beskytte de gamle ege, der står ved siden af, og det er i øvrigt en del af at fremtidssikre beplantningen, fordi der nu også bliver plads til nye træer. Samtidig betyder indgrebet, at der bliver levesteder til et væld af svampe og insekter. Det styrker biodiversiteten.”

Vi står ved én af Rosenfeldts remiser, som er bare ét af mange steder, hvor der arbejdes i disse dage…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.