For medlemmer

Publiceret 28.02 2022

Interview med ny formand for skovrådet

Tekst: Inge Spliid Bech

Peter Kofod Kristensen, bæredygtighedschef for Bioenergi i Ørsted

Hvad skal vi vide om den nye formand?
Jeg er uddannet forstkandidat og har gennem hele min karriere beskæftiget mig med at sikre bæredygtighed i skovene og skabe dialog mellem interessenterne i skovene. Jeg har altid haft fokus på at få folk op af skyttegravene og se, om vi kan arbejde os fremad derfra. Jeg har også været ansat i – om man så må sige – begge lejre, og det har også skabt gode relationer på tværs.

Hvad er Skovrådets fornemmeste opgave?
Det er at være fælles om anbefalinger til ministeren om skovens forvaltning. Vejen dertil skal være en proces, hvor vi søger konsensus via dialog, men vi skal også rykke hinanden i den proces. Vi skal ikke aflevere anbefalinger med et hav af fodnoter. Derudover skal vi hjælpe ministeren til at få et godt grundlag til at arbejde med den politik, som hun efterspørger. Der er desuden både mulighed for, at vi kan bringe problemstillinger til ministeren, og ministeren kan komme til os med et problem, som hun ønsker belyst.

Hvorfor er det vigtigt, at vi har et skovråd?

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.