For medlemmer

Publiceret 08.03 2021

Stort borgerinddragelsesprojekt: 1.164.611 observationer

Foto: Calopteryx virgo © Biopix: JC Schou

Tekst: Inge Spliid Bech

Gennem de seneste fem år har 27.693 danskere samlet information ind til projektet Biodiversitet Nu – et stort borgerinddragelsesprojekt, som har taget temperaturen på naturen.

Carsten Rahbek er professor og leder for Center for Makroøkologi, Evolution og Klima på Københavns Universitet, hvor der begås forskning i verdensklasse, men de har også en anden mission. Nemlig at flytte det, der ofte er envejsformidling til at blive dialog og engagement. For 10 år siden begyndte en idé at tage form i Carsten Rahbeks hoved – han ville gerne skabe et projekt, der engagerede den helt almindelige dansker, som ikke har nogen særlig forhåndsviden, i et projekt om at indsamle data om naturen. Efter et par år, hvor det rumsterede på idéplan, blev han kontaktet af Aage V. Jensens Fonde, som ønskede at give midler til Danmarks Naturfredningsforening til et projekt i netop den retning.

”Vi har lavet en del, hvad man kunne kalde nørdprojekter, hvor…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.