For medlemmer

Publiceret 08.03 2021

Skov - vi skal stå på mål for produktion og klima

Foto: Peter Clausen

Tekst: Inge Spliid Bech

Skoven rummer så mange muligheder for både at levere bæredygtige materialer, lagre CO2 og øge biodiversitet. Kunsten er at forløse potentialerne og lykkes med ’både og’ i stedet for ’enten eller’.

Når Steen Vincens Riber går tur i skoven, nyder han naturen – som vi andre – men mest af alt bliver han påvirket af sin faglighed. Han ser udviklingsmuligheder, produktion, optimering, økonomi, men også naturværdier og biologisk mangfoldighed.

”Det er ikke ensbetydende med, at jeg ikke mærker luften og duften og sanser skoven – men det er også et billede på, hvilke potentialer skoven rummer. Der er mange følelser og fagligheder, der skal balanceres imellem, og det forsøger vi at byde ind med i form af sparring og rådgivning til vores kunder, i driften af deres skove, men også i samfundsdebatten. Jeg mener bestemt, at vi tager og skal påtage os den rolle at nuancere debatten om skov,” siger han.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.