For medlemmer

Publiceret 08.03 2021

Mere biodiversitet i egne rækker - ny park ved Hedeselskabets hovedkontor

Tekst: Inge Spliid Bech

Et af de første konkrete initiativer i Hedeselskabets 2025-vision er at transformere udearealerne ved hovedkontoret fra grønt og fladt til frodigt og fuld af liv. derudover oprettes et netværk, som skal sætte biodiversitet på den interne dagsorden.

Hedeselskabets hovedkontor i Viborg er begunstiget med en smuk udsigt til søerne, Domkirken og med store, flotte bygninger som nærmeste naboer. Foran bygningen, der blev tegnet af C.F. Møllers tegnestue (blandt andet kendt for Aarhus Universitet) tilbage i slutningen af 1970’erne, ligger en kuperet græsplæne med hække og træer placeret hid og did. Et fint grønt område på cirka 17.000 m2, men ikke just et sted, der emmer af natur og biodiversitet, eller som inviterer til ophold. Det skal der ændres på.

Som en del af Hedeselskabets 2025-vision om at markere sig mere inden for grøn omstilling, et tættere partnerskab med naturen og fokus på biodiversitet, er det naturligt at gribe i egen barm. Landskabsarkitekt i HedeDanmark Lene Lunghøj er sammen med en arbejdsgruppe ved at fastlægge principperne for området – som både skal folde naturen ud og være et udstillingsvindue for de mange fagligheder, Hedeselskabet byder på.

”Vi kan vise forskellige måder at pleje en…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.