For medlemmer

Publiceret 08.03 2021

Hedeselskabet støtter: Biodiversitet og bæredygtighed i børnehøjde

Foto: Adam Grønne

Tekst: Inge Spliid Bech

Flere bier, blomster og mere vild natur på legepladsen, som børn kan gå på opdagelse i. Det er målsætningen for Friluftsrådets nye pilotprojekt, støttet af Hedeselskabet.

Biodiversitet og bæredygtighed i børnehøjde – det er et helt dejligt bogstavrim, men det er også omdrejningspunktet i Friluftsrådets nye pilotprojekt ’Naturlig Legeplads’, som skal få naturen endnu tættere på de yngste. I projektet udvælges 30 institutioner til at arbejde målrettet med netop dette emne og senere følger en mærkningsordning i miljø og bæredygtighed. Det er dog ikke noget nyt for Friluftsrådet at arbejde med denne målgruppe – for 15 år siden stiftede de Grønne Spirer, som 20 procent af de danske institutioner er en del af, og det er en god platform at tage afsæt i. En del af institutioner i det nye projekt er da også medlem af netværket og har derfor allerede arbejdet med grønne initiativer.

”Det er ret forskelligt, hvor langt de udvalgte institutioner er. Nogle har allerede iværksat mange initiativer, mens andre først skal i gang. De har også nogle ret forskellige forudsætninger – der er forskel på, om man har en stor legeplads med adgang til grønne områder, eller om man er midt inde i storbyen. Så…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.