For medlemmer

Publiceret 08.03 2021

Det blomstrer vildt i Hjørring Kommune

Foto: Hjørring Kommune

Tekst: Inge Spliid Bech

Med en politisk besluttet naturpolitik og et selvvalgt prædikat som naturkommune i ryggen gik Hjørring Kommune i gang med at tage sin egen medicin. Det blev blandt andet til tv i bedste sendetid.

De ligger godt deroppe på  toppen af Danmark. Med 50 kilometer kystlinje, Rubjerg Knude, Hjørring Bjerge, Tolne Skov og i det hele taget store arealer åbent land. Og de synes faktisk også selv, at de har noget at byde på, hvad angår naturoplevelser og begyndte derfor for år tilbage at kalde sig ’naturkommunen’. Det handler jo også om at ’sælge billetter’, som Søren Smalbro, formand for Teknik og Miljø, konstaterer.

”Alle kommuner og byer har noget, de slår sig op på, for man vil selvfølgelig gerne trække folk til – både turister og indbyggere. Vi synes, at vi har en fantastisk natur, så det faldt naturligt at kalde os naturkommunen. Så fandt vi på at lave et naturfolkemøde, og det er lykkedes rigtig godt at skabe et sted for dialog mellem en masse forskellige organisationer, og på et tidspunkt blev vi tilbudt at deltage i en tv-udsendelse, og hvem vil ikke gerne i fjernsynet med sin kommune,” siger han.

Men før produktionsselskabet Impact-TV henvendte sig med…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.