For medlemmer

Publiceret 08.03 2021

Bachelor om biodiversitet i de danske kommuner

Tekst: Inge Spliid Bech

De danske kommuner har tusindvis af m2 grønne områder og derfor også muligheden for at sætte ind overfor den trængte biodiversitet. men det er en svær og måske også lidt urimelig udfordring, mener Lene Gernow Simonsen, der har skrevet bachelor om emnet.

Der er emner, som har gjort sig mere bemærket end andre det seneste års tid. I årevis har fagfolk og biologer peget på svære kår for biodiversiteten, og den bevidsthed er efterhånden rykket ind mange steder – også i de danske kommuner. På Naturressourcer ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet har Lene Gernow sin daglige gang. Hun er nu i gang med sin kandidat i Naturforvaltning, men i foråret 2020 skrev hun bachelor om ’Forvaltning af biodiversitet i de danske kommuner’.

Hvorfor ville du gerne beskæftige dig med dette emne?
Jeg har tidligere haft studiejob ved Miljøstyrelsen og er nu ved Friluftsrådet. Det er to forskellige måder at påvirke denne dagsorden, henholdsvis på et nationalt og et mere lokalt niveau – og i det sidste har jeg fået øje for, hvordan kommunerne kan påvirke naturforvaltning. Der er en meget direkte kontakt, og man kan hurtigt komme fra teori til praksis. Sammen med min vejleder kom jeg…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.