Kort fakta om projektet
Projektidéen er en overnatningsplads direkte ved Hærvejen og dermed på pilgrimsruten, samtidigt med at institutionerne (skole, SFO, dagplejer) og spejderne alle får et spændende sammenhængende aktivitets- og overnatningsområde.

Årstal: 2018

Område: Midtjylland

Kategori: Uddelinger

Opholdsrum ved Hærvejen

Et nyt outdoor-område med shelters, bålsted og handicaptoilet blev i august 2018 indviet på Møllevej i udkanten af Thorning, lige ved Hærvejen.

Spejderne i Thorning har skaffet cirka 235.000 kroner til realisering af området. Ideen bag var at skabe et overnatningsområde direkte ved Hærvejen, som hærvejsvandrere, men også skoler, SFO, dagplejere og spejdere kunne få glæde af.

På pladsen var i forvejen en bålhytte og et gammelt shelter. Nu rummer pladsen desuden fire nye shelters, handicaptoilet samt en planering/amfiareal ved et bålsted, så man kan sidde i flere rækker og hygge sig rundt om bålet. I de nye shelters kan en del af gulvet hæves, så man ikke bare har en soveplads, men også et spisebord.

shelter_4.jpg

Lederen af spejdergruppen, Kern Oddershede, fortæller:

Med de nye shelters er der mulighed for at en klasse med 25-30 elever kan sove der på samme tid. De kan så hygge sig dér og overnatte, inden de måske tager hjem igen næste dag.

Allerede få dage efter den officielle indvielse havde området besøg af fem hold dagplejemødre og efterfølgende dag af to 2. klasser. 

Tilføjelsen af sheltere og handicaptoilet er med til at skabe en samlet overnatningsplads af høj kvalitet med mulighed for at lave aktiviteter i al slags vejr. Kern Oddershede og Thorning Gruppen håber, at projektet kan skabe øget turisme og styrkelse af lokale handlemuligheder, samt styrke samarbejdet mellem Thorning Spejderne og de lokale institutioner. Samlet set vil initiativet bidrage til at øge kendskabet til Thorning og de muligheder, byen har at byde på. Derudover vil et styrket samarbejde mellem skolen og spejderbevægelsen bidrage til at udvikle lokalområdets unge, og motivere til at tage ansvar som frivillige foreningsledere.

Indvielse med ros fra borgmesteren
Over 100 spejdere, forældre, lokale gæster og inviterede deltog i indvielsen og hørte en stolt borgmester takke de lokale ildsjæle for endnu en brik i at understøtte Silkeborg som Danmarks Outdoor Hovedstad.

indvielse_thorning.jpg

Borgmester Steen Vindum markerede indvielsen ved at skære den røde snor over med en spejderdolk. Herefter var der fri adgang til området, mulighed for træklatring, gratis grillpølser, marshmallows og røde æbler plukket på pladsen.

Ud over støtte fra Hedeselskabet har Friluftsrådet, Sankt Georgs-gilderne, Lions, Nordea- og Lokale- og Anlægs-fonden også støttet projektet.

Kort fakta om projektet
Projektidéen er en overnatningsplads direkte ved Hærvejen og dermed på pilgrimsruten, samtidigt med at institutionerne (skole, SFO, dagplejer) og spejderne alle får et spændende sammenhængende aktivitets- og overnatningsområde.
Årstal
Årstal: 
2018
Område
Område: 
Midtjylland
Kategori
Kategori: 
Uddelinger