Kort fakta om projektet
Hedeselskabets datterselskab, HedeDanmark, har stået for forvandlingen af den tidligere boldbane til et rekreativt område med mulighed for at lære, sanse, motionere og rekreere.

Årstal: 2018

Område: Fyn

Kategori: Uddelinger

Nyt liv på boldbanen i Krarup

Da fodboldholdenes kampbane blev flyttet til nabobyen, stod boldbanen i Krarup tom og trist tilbage. Det fik en gruppe lokale til at stå sammen og danne Krarup Friluftsråd. Med lokale kræfter og midler fra blandt andre Hedeselskabet går de nu i gang med at etablere et rekreativt område.

Det nye område er tænkt som et sted, hvor flest mulige aktiviteter kan forenes, og hvor der bliver plads og aktiviteter for alle aldersgrupper i byen. Ifølge formand for Krarup Friluftråd, Karsten Hansen, så er formålet med projektet og det nye område at skabe innovative måder at opleve naturen på. Målet er at inspirere nye målgrupper til aktivt at bruge naturen. Karsten Hansen fortæller:

Vores mål er at skabe et natursted med mulighed for læring, sanseudvikling, rekreation, motion samt motorisk udvikling. Der skal være noget for både store og små. Alle skal kunne bruge området til enten at lege, lære, gå tur eller give sig selv et lille pusterum.

Der skal opsættes motionsredskaber, bygges to sheltere med bålsted og etableres et udendørs laboratorium, som skolen kan benytte til innovativ naturfagsundervisning og læring om dyre- og planteliv ude i naturen.

Service- og handelsvirksomheden HedeDanmark har rådgivet om og har stået for at plante træer og buske. Der er blandt andet plantet frugttræer og buske, så byens børn kan være med til at høste og dermed lære om produkternes vej fra jord til bord. Beplantningen skal mærkes med QR-koder, som alle nysgerrige kan scanne for at blive klogere på naturen.

foerste_spadestik_140918_web.jpg

Borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager, tog den 14. september 2018 et anderledes første spadestik til at omdanne boldbanen i Krarup til et rekreativt område. Borgmesteren sprang ganske enkel det røde bånd med den blå New Hollander traktor og gik så igang med at harve græsarealet.

tilplantning_dec_2018.jpg

I december 2018 var der anlagt stier, sået græs og plantet på den tidligere boldbane.

Udviklet af og til børn
Det var under et museumsbesøg i København, Karsten Hansen, fik ideen til at bruge QR-koder hjemme i Krarup og til at lokke børnene ud i naturen.

Det kan være svært at få børn væk fra skærmen og ud i naturen. Men her sætter vi QR-koder op og skaber et udendørs læringssted, hvor børnene faktisk skal bruge skærmene.

Krarup Friluftsråd har lavet en aftale med Krarup Friskole om, at eleverne skal være med til at udarbejde informationen bag QR-koderne. Skoleleder Anne Mette Vahl-Møller er taknemmelig for samarbejdet, som ifølge hende binder skolen og området endnu tættere sammen.

Anne Mette Vahl-Møller fortæller, at der er tale om læring på flere planer, fordi eleverne både skal være med til at lave indholdet, og de skal ud i naturen og lære. Eleverne kommer også til at dykke ned i historien og se på, hvordan samfundet og livet har været i Krarup gennem tiden. Den del vil blive formidlet i det nye udendørs laboratorium.

 

Kort fakta om projektet
Hedeselskabets datterselskab, HedeDanmark, har stået for forvandlingen af den tidligere boldbane til et rekreativt område med mulighed for at lære, sanse, motionere og rekreere.
Årstal
Årstal: 
2018
Område
Område: 
Fyn
Kategori
Kategori: 
Uddelinger