Kort fakta om projektet
ARoS’ første særudstilling i 2019 viser, hvordan man med kunsten som facilitator og katalysator kan sætte fokus på vor tids største og mest komplekse udfordringer.

Årstal: 2019

Område: Midtjylland

Kategori: Uddelinger

’I morgen’ er spørgsmålet

ARoS’ nye udstilling ’Tomorrow is the Question er en ambitiøs præsentation af international samtidskunst, der sætter vores fælles fremtid til debat. Udstillingen, der er støttet med midler fra Hedeselskabet, vil skabe synlighed omkring miljø- og klimaudfordringer og opfordre til dialog.

De spørgsmål, som vi stiller i dag, er med til at forme dagen i morgen. Udstillingen ’Tomorrow is the Question’ blev indviet på kunstmuseet ARoS i Aarhus den 5. april og sætter fokus på vores fælles fremtid med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Det er en gruppeudstilling af international samtidskunst, der appellerer til at reflektere over og diskutere nutidens og fremtidens udfordringer, og Hedeselskabet har støttet tilblivelsen. Udstillingen er kurateret af Luise Fauschou og museumsdirektør Erlend Høyersten.

Udstillingen vil udgøre en platform, hvor både kunstens og forskellige faggruppers stemmer sættes i spil og gøres tilgængelig og appellerende for et bredt dansk og udenlandsk publikum i alle aldre. ARoS sætter alle sejl til for at udstillingen når ud til så mange forskellige folk som mulig. Det er vigtigt for ARoS at vise denne udstilling i en progressiv tid, hvor nye teknologier og opfindelser dagligt bliver til i takt med en lang række andre udfordringer, blandt andet vedrørende fattigdom, befolkningstæthed og natur- og klimaproblematikker.

tomorrow_udstilling_revoltage.jpg

Kunstnerne i udstillingen har fokus på disse vigtige dagsordener i en form, der skaber eftertænksomhed om verdens tilstand, opfordrer til dialog og nytænkning, og til kollektiv aktion. Tilsammen udgør de udstillende kunstnere en række individuelle stemmer, som konsekvent formår at udfordre vores komplekse virkelighed og vanetænkning.

Udstillingen har allerede høstet gode anmeldelser med fem stjerner i Børsen, Århus Stiftstidende og Jyllands-Posten og fire stjerner i Kristelig Dagblad.

Kort fakta om projektet
ARoS’ første særudstilling i 2019 viser, hvordan man med kunsten som facilitator og katalysator kan sætte fokus på vor tids største og mest komplekse udfordringer.
Årstal
Årstal: 
2019
Område
Område: 
Midtjylland
Kategori
Kategori: 
Uddelinger