Stien til mindedalen er fyldt med mindesten

Publiceret 28.10 2020

Nye afsnit i podcast-serien ’På sporet af Hedeselskabet’

Tag Hedeselskabets historie med på farten.

Hedeselskabets museum
Ved du, hvad en kat er – når det handler om tørv, og vidste du, at Hedeselskabet har produceret badeolie til de fine damer? Nej! Så tag en (lyd)tur med rundt i Hedeselskabets museum sammen med Christian Als, skovrider og i dag konsulent for Hedeselskabet.

Klik her for at lytte til podcasten


Hedeselskabet og plantagerne
På toppen af Midt-Vestjylland (og der er ikke langt op) står Dalgas. Han står på Hjortsballehøje syd for Herning og skuer ud over landskabet. Det eneste han ser er kirketårne – så langt øjet rækker. Her må plantes, tænker den visionære mand. Og plantet blev der. Hør to skovnørder, forretningsudvikler Rasmus Willumsen og skovrider Christian Als fortælle historien om, hvordan plantning blev en stor sag tilbage i midt-slutningen af 1800-tallet. Takket være Hedeselskabet og mange, mange andre.

Klik her for at lytte til podcasten
 

Kongenshus Mindepark
I 1942 blev 'Kongenshus Mindepark for Hedens Opdyrkere' stiftet. 200 hektar hede blev fredet, og planlægningen gik gang. Den 10. juni 1953 blev mindeparken indviet af Kong Frederik IX og Dronning Ingrid. Hedeselskabets skovrider gennem mere end 40 år, Christian Als tager os rundt i den smukke hedepark.

Klik her for at lytte til podcasten