Dykning

Publiceret 01.07 2019

En hilsen fra Townsville

Caroline Pedersen har sendt et rejsebrev fra Townsville i Australien, hvor hun er på studieophold og læser et semester på James Cook University.

Oversvømmelse
Torsdag den 31. januar stod jeg i Kastrup Lufthavn og var mere end parat til at tage afsted på eventyr i byen Townsville, hvor mit nye universitet James Cook University ligger. Jeg ankom ca. 2 uger før, at undervisningen på universitet startede. På den måde ville jeg have mulighed for at udforske det nye område omkring mig. Det viste sig dog at være sværere at udforske i starten end forventet... Dagen efter, at jeg ankom, kom der store oversvømmelser i det meste af byen på grund af store mængder regn. De værste i flere hundrede år. De var så store, at selv de danske nyheder rapporterede om dem. Flere steder i gaderne gik vandet mig til brystet.

Militæret var talstærkt tilstede i byen med deres tanks, og mange mennesker blev evakueret. Nogle fandt også deres egne kreative måder at komme rundt i gaderne på. Jeg så et par stykker, der sejlede i kano, og én enkelt, der svømmede rundt med svømmefødder. Huset, som jeg bor i, blev heldigvis ikke oversvømmet. Det eneste, der skete der, var, at vi mistede strømmen i 4 dage.  Det gjorde, at hele stemningen her blev lidt mere camping-agtig. Det er heldigvis blevet meget bedre hernede nu, selvom der stadig er rigtig meget oprydningsarbejde, der skal gøres.

Homestay
Huset, som jeg bor i, deler jeg med en veterinærmedicinunderviser fra universitet og hans 16-årige datter. Jeg har nemlig valgt, at jeg gerne vil bo i et ”homestay” hos en australsk familie. På den måde håbede jeg nemlig, at jeg kunne komme til at lære endnu mere om den australske kultur. Jeg har været heldig med det valg, for det er en rigtig venlig familie med rare naboer også!

Universitetet
Undervisningen på universitetet startede den 15. februar med en introduktionsdag for alle internationale studerende. Der er rigtig mange internationale studerende hernede, der læser en form for biologi ligesom mig, da James Cook University ligger nr. 1 i verden for deres marinbiologi, og nr. 2 for deres biodiversitets bevarelse. Dette er også to områder, som jeg har fag indenfor. Ugen efter var der en form for orienteringsuge, hvor man havde mulighed for at høre om de forskellige fag, få tips til, hvordan man studerer bedst muligt (tiltænkt førsteårsstuderende), samt høre om alle de forskellige klubber og foreninger, der er på universitet. Der var også en masse konkurrencer undervejs. I deres ene konkurrence kaldet O-mazing race, der var en form for orienteringsløb, formåede mig og min veninde Lisa at komme på en tredje plads med vores tid. Det var vi ret stolte over, da vi var det eneste hold, der rent faktisk løb rundt og ikke brugte en bil!

Ugen efter startede undervisningen rigtig op. Det var rart at komme i gang. Alle de fag, jeg har valgt, er nogle, som jeg virkelig synes lyder spændende, og jeg glædede mig derfor til at lære en masse om det. Indtil videre har det været rigtig godt. Undervisningen hernede er dog lidt anderledes i forhold til, hvordan man bliver vurderet. I mine fleste fag derhjemme er det den sidste eksamen i semestret, der tæller for ens endelige karakter, og det hele bliver derfor ofte afgjort på én gang. Hernede tæller mange delelementer som en del af ens endelige slutresultat, så man bliver nødt til hele tiden at følge med og have læst til de enkelte forelæsninger. Det virker som en god måde at gøre det på, selvom det lige er noget, som jeg skal vænne mig til.

Når tiden ikke bruges på forberedelse vedrørende undervisningen, så er der så meget andet at give sig til. Jeg har mødt så mange utrolig søde mennesker hernede. Dem får jeg lavet en masse med. Det kan være alt fra at spise kage sammen, dykke i the Great Barrier Reef, udforske Magnetic Island, hike, danse salsa, sejle i kano, gå tur med hunde og så videre. Mulighederne er mange, og jeg glæder mig til at opleve og lære så meget mere hernede!

Tusind tak for at være med til at gøre det muligt for mig at komme herned!

Mange hilsner fra Townsville
Caroline Pedersen

Læs også et portræt af Caroline Pedersen