< Back to news list

Portræt: Ole Sejer Iversen

Børn bør lære at navigere i vores digitaliserede verden, mener professor Ole sejer iversen. Derfor skal forældrene blandt andet forholde sig aktivt til, hvordan børnene benytter digitale muligheder.

Ole Sejer Iversen er professor i informationsvidenskab ved Aarhus Universitet. Han er far til to sønner på henholdsvis 12 og 17 år. Og så er han fortaler for, at børn og unge bliver klædt på til en fremtid, hvor digitalisering, globalisering og automatisering kommer til at fylde meget mere, end vi måske aner.

”Jeg havde egentligt tænkt mig, at jeg og min familie skulle tilbringe masser af tid i naturen, men pludseligt kunne jeg finde mig selv på McDonald’s, fordi min 17-årige søn skulle på snapchat”, fortæller Ole Sejer Iversen om sommerens ferie. Han forklarer, at sønnens ønske om en tur til burgerkæden handler om at holde en flamme i live. Ikke en flamme, der er synonym med kærlighed, men en flamme, der hos en teenager med hang til det sociale medie Snapchat alligevel udgør linket til en væsentlig social relation.

Læs hele portrættet i Vækst 1 2018 - du kan tilgå bladet, hvis du er medlem. Det koster kun 200 kr. om året (100 kr. for studerende).

BLIV MEDLEM